mei 15, 2017

Wie

Isabel Van Laer

Isabel Van Laer is geboren in 1978 en haar ganse leven al in de ban van het paard. Zoals zovelen is ze piepjong gestart op een manege. Nadien begon ze eigenaarspaarden te trainen en duikelde ze in de dressuurwereld.

In 1997 geraakt zij gefascineerd door het zogenaamde “paardenfluisteren” of “Natural Horsemanship” na het zien van een documentaire. Dit is de start van een lange ontdekkingsreis naar de aard van het paard. Via internationale clinics en stages bouwde zij gedurende jaren kennis en ervaring op bij dé boegbeelden binnen hun sector en stroming. Het werk in vrijheid – Liberty – is ondertussen haar stokpaardje geworden.

Aangezien vele gedrags– en fysieke problemen voortvloeien uit het incorrect aanrijden van paarden, ging zij op zoek naar een gymnastiseringsvorm die rekening houdt met de aard van het paard. Sedert 2009 focust zij zich daarom op de Klassieke Rijkunst.

Intussen heeft Isabel haar eigen trainingsfilosofie ontwikkeld waarbij de uitgangsbasis steeds het paard is en hoe zijn ontwikkeling het best geoptimaliseerd kan worden.

Velen beschouwen Horsemanship en Dressuur als water en vuur. Als twee dingen die haaks op elkaar staan en onverenigbaar zijn. Nochtans vullen beiden elkaar perfect aan en ligt de kracht net in de combinatie ervan.

Combineer de kennis van beide werelden en je ontwikkelt een paard dat niet alleen biomechanisch sterk en gezond is, maar tevens een vriendschap met dit unieke wezen dat met jou tijd wil doorbrengen en voor jou wil werken.

Alleen zo kan immers ware harmonie ontstaan!