mei 15, 2017

Zadelmak maken

Een paard zadelmak maken


Een paard zadelmak maken is een van de grootste keerpunten in zijn leven. Het is dan ook van allergrootst belang dat dit stressloos gebeurt, zonder enige vorm van dwang en met uiterste aandacht voor zijn mentale en fysieke welzijn.  Een paard zadelmak maken is zoveel meer dan gewoon erop kruipen. Je legt immers ook de basis vast van de communicatie tussen ruiter en paard. Wanneer hier fouten insluipen is het erg lastig deze weer af te leren.

Denk dus goed na of jij hierbij het nodige kan geven aan je paard, ook al is je paard het braafste paard ter wereld. Bij Isabel krijgt uw paard zo veel meer mee dan het aanvaarden van zadel en ruiter. Het paard wordt zorgvuldig voorbereid met o.a. grondwerk, schriktraining en gymnastisering. Nog voor de ruiter in het zadel stapt, heeft het paard al alle noodzakelijke hulpen geleerd en weet het zorg te dragen voor zijn ruiter. Hierdoor kent het paard zijn taak en weet het perfect wat er van hem verwacht wordt onder het zadel.

Isabel stapt voor de eerste keer op Hy

Paarden die deze school doorlopen hebben, zijn licht aan de hulpen, zitten goed in hun vel, zijn zelfzeker, denken mee en hebben plezier in hun werk! 

Ieder paard wordt op een uiterst professionele manier benaderd en krijgt een persoonlijk aangepaste training.

Je wordt voldoende betrokken bij de training zodat je thuis zelfstandig kan verder werken. Ook zal je regelmatig op de hoogte gehouden worden van de evolutie met bijhorende foto’s en video’s.